Детелини

Заповядайте в Приморско

Град Приморско се намира на българското Черноморие и отстои на 50 км южно от Бургас.

Разположен е на малък полуостров в подножието на Странджа планина, благодарение на което жителите и гостите на града имат възможност да съчетаят морски и планински туризъм. Сливат се умерено континенталния и средиземноморския климат.

Освен уникалното си положение и климат, Приморско очарова и с разнообразие от забележителности, които могат да бъдат посетени в близост до него.

Река Ропотамо

На територията на Резерват Ропотамо се намират множество интересни и уникални природни обекти. Един от тях е река Ропотамо, по която може да се направи разходка с туристическо корабче или лодка до устието й, където се влива в Черно море.

Пясъчни лилии

В местността Аркутино се намира един от най-красивите плажове на България. По пясъчните дюни вирее рядкото растение пясъчна лилия, а от залива се разкрива прекрасна гледка към остров Свети Тома (Змийския остров), известен с диворастящите кактуси. В блатото Аркутино вирее бялата водна лилия.

Лъвската глава

Веселите скали представляват осеяно с големи заоблени камъни място, от където се вижда голяма част от река Ропотамо. Известна забележителност е и скалното образувание Лъвската глава, която може да бъде видяна от асфалтовия път към Приморско.

Бегликташ

Беглик Таш е уникална забележителност, която привлича множество туристи през последните няколко години. Представлява тракийско светилище-обсерватория, разкрито през 2003 г. Намира се близо до руините на древния град Ранули, на 3 км Северно от град Приморско. Стига се по вътрешния асфалтов път.

Известно място от миналото в град Приморско е бившата резиденция Перла, разположена на Северния плаж.

В Странджа планина можете да се потопите в красивата и девствена природа, организирайки пикници и преходи, както и да посетите живописните странджански села – Бръшлян, Българи, Кости, Граматиково и други. В село Българи можете да видите на живо уникалните за региона нестинарски танци.

Международният Младежки Център (ММЦ) е разположен в непосредствена близост до град Приморско в посока юг. Разполага с обширен плаж, морето е с топли и плитки води. Тук могат да се посетят множество барове и ресторанти, както и да се видят характерните за Южното Черноморие пясъчни дюни.